Uskoro...

Prva Pivska milja održala se na Kalemegdanu na Velikom šetalištu 19.09.2023.

Lokacija Pivske milje 2024. i tačan datum biće uskoro objavljeno.

Zona takmičenja

Veliko šetalište u dužini od oko 200m biće zauzeto za takmičarski deo. Ogradom će biti podeljeno na pola kako bi se napravile dve trake za krug od 400m. Duž staze biće postavljeni zvučnici, a trka će se meriti elektronski. Zona za ispijanje piva dugačka je 20m i samo u njoj može da se pije pivo i ne kreće se u trčanje novog kruga dok se pivo ne popije do kraja. 

U zoni takmičenja moći će da uđu samo trkači koji su na redu da takmiče. Njih će iz zone za zagrevanje na stazu za trčanje sprovesti lica zadužena za to. U zoni ispijanja piva nalaziće se frižideri i stolovi na kojima će se servirati Lav pivo za trkače. Pored staze u zoni za ispijanje piva nalaziće se i kante u koje će se odlagati popijene limenke.

UČESNIČKA ZONA

U učesničkoj zoni nalaze se muška i ženska svlačionica, garderober i prijemni centar. 

Svi trkači kada dođu prvo će morati da se prijave u prijemni centar i da preuzmu svoje učesničke pakete. Prostor sve do Malog stepeništa je predviđen za zagrevanje i u njega neće moći da uđe niko ko nije prijavljen za trku. Trkačima je dozvoljeno da se zagrevaju i van te zone po parku, ali tu će građanstvo moći nesmetano da se šeta.

Upotreba garderobera je besplatna, tačnije uračunata je u cenu kotizacije. Zbog očekivanog velikog broja trkača mole se učesnici da ne ostavljaju stvari tokom celog dana nego da po završetku svoje trke pokupe svoje stvari.

U sklopu učesničke zone trkači će imati svoje toalete koje će koristiti samo oni. U zavisnosti od broja učesnika biće obezbeđen adekvatan njihov broj.

FAN ZONA

Ulazak u Fan zonu biće slobodan za sve posetioce. Za dobru muziku i atmosferu biće zadužen čuveni beogradski DJ BKO, dok će sve prisutne zabavljati jedan od najpopularnijih stand up komičara Filip Ugrenović kao voditelj programa. 

Posetio će moći da kupe Lav pivo i Lav twist proizvode, kao i vode, grickalice, hranu…