PRAVILA

– Pivska milja (engleski Beer Mile) je trka od 1600m, odnosno 4 kruga od po 400m. Ono što je čini specifičnom i drugačijom od običnog trčanja je da pre svakog započetog kruga trkači moraju da ispiju pivo od 0.33l koje je obezbedio sponzor Lav premijum.

– Za ispijanje piva trkači imaju zonu od 20m u kojoj mogu da se šetaju, stoje ili sednu. Na ulasku u nju čekaju ih stolovi sa limenkama, a na izlasku (startna/ciljna linija) kante za odlaganje.

– Kao dokaz da su popili sve iz limenke trkači su obavezni da je istresu preko svoje glave, potom da je odlože u kantu predviđeno za to i onda mogu da započnu trčanje novog kruga.

– Ukoliko se dogodi da neko povrati za vreme trke mora da istrči dodatni, peti,  krug, ali bez dodatnog piva.

– U zavisnosti od broja prijavljenih biće formirane grupe (10-20 ljudi po grupi).

– Takmičari će se zagrevati u odeljku zaduženom za to, a službeno lice zaduženo za protokol će uvoditi narednu grupu u prostor trčanja kada dođe njihov red. Nakon završetka trke zvaničnik će ih i ispratiti sa staze nazad u zonu za zagrevanje.

– Organizator je obezbedio elektronsko merenje vremena tako da će se svi rezultati zbirno računati i na kraju će biti proglašeni najbolji u muškoj i ženskoj  konkurenciji.